Grupa „TUMSA” uzsāk savu 25 gadu jubilejas koncertu sēriju.

Šī gada 4. janvārī grupai „Tumsa” apritēja 25. pastāvēšanas gads.

Esam nolēmuši 25 gadu jubilejas īpašo koncertu sēriju aizsākt 25. martā kopā ar savu ilggadējo draugu un partneri – Tallink. Grupa „Tumsa” aicina visus uz īpašajiem akustiskajiem koncertiem Baltijas jūrā uz M/S Isabelle klāja bārā Sky Bar. Īpašajā jūras ceļojuma atmosfērā caur dziesmām atcerēsimies un izdziedāsim visu „Tumsas” radošo vēsturi.

Vēsturi, kura aizsākās 1991. gadā – Liepājā, kad grupu „Tumsa” dibina basģitārists Jānis Daugalis. 1995.gada beigās grupai pievienojās tobrīd tikai 18 gadu jaunais Mārtiņš Freimanis, kurš palēnām izvirzās par grupas līderi un galveno dziesmu autoru, kāds viņš arī bija līdz 2011. gada 27.  janvārim, kad pameta šo pasauli.

Pēc pus gada klusēšanas un pārdomām grupai „Tumsa” aizsākās jauns dzīves posms.

„Tumsai” pievienoties un ieņemt solista vietu piekrīt mūsu sens cīņu biedrs, no „Putnu balles” laikiem, Valters Frīdenbergs, un grupa „Tumsa” jaunā sastāvā atkal atgriežas aktīvajā koncertdzīvē.

Šo divdesmit piecu gadu laikā grupa „Tumsa” ir izdevusi 7 studijas albumus un vairākus desmitus veiksmīgus radio hītus. Esam nospēlējuši vairāk kā 700 koncertus un negrasāmies apstāties.

Pēc mūzikas kritiķu domām šo gadu laikā „Tumsa“ ir kļuvusi par vienu no lielākajam pašmāju grupām un teju nacionālas nozīmes jēdzienu, par kuru katram latvietim ir savs viedoklis. Daudzas no „Tumsas“ dziesmām, šo gadu laikā, ir pārvērtušās par „tautas dziesmām“, kuras zina un dzied katrs latvietis.

Tiekamies 25. un 26.martā uz M/S Isabelle klāja, lai kārtīgi iedziedātu „Tumsa” 25 gadu jubilejas sākumu kopā ar mums. Īpašo jubilejas akustisko koncertu sākums pulksten 21:30.

Jūsu grupa „Tumsa”