Tumsas sveiciens Jaunajā 2013. gadā

Pūķa gads TUMSAS dzīvē ir aizvadīts godam. Esam atguvušies no smagajām pārmaiņām, kas mūs piemeklēja 2011. gada sākumā, un atkal stabili nostājušies uz kājām ar iedvesmu pilnu skatu uz nākotni. Pūķa gads TUMSAI ir padevies gana ražens, esam nospēlējuši 35 koncertus, ierakstījuši vairākas jaunas dziesmas, no kurām “Kad pilsēta guļ” ir atradusi un uzrunājusi savu klausītāju. Pateicoties tieši Jums, dziesma “Kad pilsēta guļ” ir nokļuvusi Muzikālās bankas gada labāko dziesmu fināla topā. Liels paldies Jums visiem, kas balsoja un balso vēl joprojām. Nebijis gadījums ir arī šīs pašas dziesmas iegūtā atzinība mūsu mājās Liepājā – noturēties Rietumu radio Top 20 dziesmu spicē vairāk kā pusgadu ir mums liels pagodinājums.

Sen gaidīta un varētu pat teikt vēsturiska tikšanās TUMSAI šogad notika oktobra mēnesī, kad beidzot izdevās satikties klātienē un kopā uzmuzicēt ar mūsu Krievijas kolēģi Jūliju Čičērinu, kā arī viņas lielisko grupu. Tās bija fantastiskas sajūtas un emocijas. Varam droši teikt, ka mūsu sadarbība turpināsies, jo mēs esam uz viena viļņa.

Patriotiski pacilājošs un latvisku emociju bagāts mums bija koncerts Norvēģijas pilsētā Bergenā. Paldies visiem Bergenas latviešiem, kas šo koncertu organizēja, it īpaši Normundam un viņa komandai, kā arī visiem, kas sapulcējās ar mums kopā nosvinēt Latvijas dzimšanas dienu. Tas bija neaizmirstami.

Viens no labākajiem mūsu veikumiem Pūķa gadā bija mūsu sadarbība ar draugiem no apvienības “Dižvanagi”. Ilze un Ingar, Jūs darāt svētīgu darbu, un mēs novēlam Jums visu Jūsu sapņu piepildīšanos. Protams, liels prieks arī par jauniešiem, kas piedalījās Freimja jauno mūziķu konkursā “Pirmais”, kur mums bija tas gods būt bargās žūrijas lomā, un radošās jauniešu nometnes “Manas Brīvdienas” dalībniekiem. Jums noteikti viss izdosies, tikai noticiet sev tā pa īstam un strādājiet.

Pūķa gadā esam ieviesuši TUMSAS video dienasgrāmatas, kurās piefiksējam visu, kas ar mums notiek ārpus ierastās skatuves dzīves. Tas ļauj Jums visiem un arī mums pašiem nedaudz palūkoties no malas uz mūsu sadzīvi. Šo tradīciju mēs noteikti turpināsim arī nākamajā 2013. gadā, kas būs Čūskas gads.

2013. gadā esam iecerējuši savus atbalstītājus noteikti turpināt priecēt ar jaunām dziesmām. Ļoti centīgi strādājam, lai nākamā gada nogalē dienasgaismu ieraudzītu jaunais TUMSA dziesmu albums un dokumentālā filma par to, kā tas tapa. Protams, mēs nepārstāsim priecēt savus klausītājus ar koncertiem, kuri ir ieplānoti gan Latvijā, gan latviešiem svešumā. Koncerti un Jūsu visu sniegtā enerģija tajos mūs ļoti uzlādē un iedvesmo, paldies Jums par to!

Lai veiksmīgs un darbiem šiverīgs kā čūska ir šis nākamais 2013. gads!

Jūsu ansamblis TUMSA