Mani Strazdi

Mārtiņš Freimanis ar jaunu dziesmu “Mani strazdi” koncertu cikla “[Ie]vērojot klusumu” noslēgumā.

7. februārī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē izskanēs pēdējie divi mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltītie koncerti no pasākuma cikla “[Ie]vērojot klusumu”. Zīmīgajā datumā tiks atzīmēta un svinēta arī mūziķa dzimšanas diena, kā laikā publisku pirmatskaņojumu piedzīvos jauna Mārtiņa Freimaņa dziesma “Mani strazdi” paša mūziķa izpildījumā.

Kādas jaunas Mārtiņa Freimaņa jeb Freimja (kā viņu nereti sauc draugi) dziesmas publiskošana 7. februārī veidojas kā jauna tradīcija. 2012. gadā publisku pirmatskaņojumu piedzīvoja Mārtiņa un grupas “Cazy Dolls” kopdarbs “Par Lapām”. Šogad koncerta laikā Liepājā savu pirmo lielo publisko pirmatskaņojumu piedzīvos dziesma „Mani strazdi“.

Dziesmas ieraksts ir aizsākts 2010. gada vēlā rudenī Alda Zaļūksna (Midis) studijā un pabeigts neilgi pirms šā gada Mārtiņa dzimšanas dienas svinībām.
Dziesmas „Mani strazdi“ ieraksta tapšanā piedalījušies Freimja uzticamie draugie un kolēģi: Midis (Havajiešu ģitāra, ģitāra perkusijas, metalafons, taustiņi un aranžējums); Juta Bērziņa (stīgu partiju aranžējums un čels); Kristīne Zeltkalne-Voika (visas vijoļu partijas) un Valters Frīdenbergs (fona balss), kā arī pats dziesmas autors Mārtiņš Freimanis (vokāls un klavesīns).

Lai vizuāli bagātinātu dziesmas skanējumu, kino studija „Screen Vision“ sadarbībā ar „Tumsa Music“, „Kaupu filma“ un citiem atbalstītājiem ir izveidojusi dziesmai „Mani strazdi“ videoklipu. Tā idejas autors un režisors ir Kristians Luhaers (Screen Vision), producents Mareks Bērents (Tumsa Music).

Dziesmas “Mani strazdi” publiskais pirmatskaņojums un videoklipa pirmizrāde gaidāma 7. februārī Freimja dzimšanas dienas svinībās Liepājā, koncertcikla “[Ie]vērojot klusumu” noslēgumā.

“2011. gada sākumā Freimis no mums aizlidoja uz savām debesīm pilnām gubu mākoņiem, atstādams aiz sevis daudz skaistu dziesmu, dzeju rindu un tradīciju. Viena no tādām ir savas dzimšanas dienas svinības, kurās mums bija gana daudz jautrības, ar nelielu skumjas nots pieskaņu. Šo tradīciju mēs, Mārtiņa draugi un kolēģi, turpinām un turpināsim piekopt, katru gadu šajā datumā svinot Mārtiņu. Šogad 7. februārī uz Freimja jubilejas svinībām mēs visi pulcēsimies Liepājā, lai izdziedātos, kavētos atmiņās un, iespējams, nobirdinātu arī kādu asaru”, – informē pasākuma organizatori.

Daudz laimes Tev, Freimīt, tur augšā – uz taviem gubu mākoņiem!